27 Липня 2022
Новини

У Чорному морі розблокували роботу трьох українських портів

У Чорному морі розблокували роботу трьох українських портів

У портах Одеса, Чорноморськ та Південний в Чорному морі провели розблокування у зв'язку із підписанням угоди для експорту українського зерна.

Про це повідомляється на сторінці Військово-морських сил ЗСУ у Facebook у середу, 27 липня.

«Вихід і захід суден до морських портів здійснюватиметься шляхом формування каравану, який супроводжуватиме корабель лідирування. Але передує цьому кропітка робота й спеціалістів-гідрографів», - йдеться у повідомленні.

Військові та цивільні фахівці проводять пошук підводних об'єктів, встановлюють спеціальні засоби навігаційного обладнання, які допоможуть безпеці судноплавства. Також тривають гідрографічні промірні роботи – визначення глибини, підхідних каналів та рекомендованих шляхів.

«Сьогодні ми проводимо сумісну роботу щодо навігаційно-гідрографічного забезпечення безпеки судноплавства в одному з портів Одещини. Перш за все − це роботи, які визначають безпечні шляхи для руху суден, які перевозитимуть українське зерно», – розповів начальник філії державної установи «Одеський район Держгідрографії» Ігор Тимчук.

У ВМС ЗСУ наголосили, що українські військові продовжують виконувати свою роботу незалежно від дій агресора.

Нагадаємо, 22 липня у Стамбулі відбулося підписання угоди про розблокування українських портів для вивезення зерна. Україна, росія, Туреччина та ООН домовилися про розблокування експорту через Чорне море. У списку значилися три українські порти – «Одеса», «Південний» та «Чорноморськ».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: чорне море, війна з Росією, економіка, їжа
В тему

Останні матеріали