26 Липня 2022
Новини

На Франківщині через підпал сухостою згоріли три людини

На Франківщині через підпал сухостою згоріли три людини
У селі Боднарів Калуського району Івано-Франківської області загинув чоловік 1949 року народження.
Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій. Це сталося під час спалювання залишків сухої рослинності та стерні.

У селі Нові Кривотули Тисменицької громади горіла стерня та суха трава на полі на загальній площі 700 квадратних метрів. На місці пожежі знайшли тіло 74-річного чоловіка. Також у лікарні померла 69-річна жінка, яка отримала опіки на пожежі сухої трави в селі Хотимир Обертинської громади.

«Щоденно ми звертаємося до громадян із закликами не випалювати сухостій та стерню, але люди незбагненним чином продовжують ігнорувати наші застереження. Ціна такої недбалості — життя», — наголошує ДСНС.

Нагадаємо, в травні 2020 року президент Володимир Зеленський підписав закон, який збільшує штрафи за паління трави. Відтоді за самовільне випалювання рослинності або її залишків можуть оштрафувати на 3 060-5 100 гривень, а за забруднення повітря загрожує штраф 30 600-61 200 гривень чи обмеження волі до трьох років.

За знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу доведеться заплатити від 91 800-153 000 гривень або навіть отримати обмеження волю від 2 до 5 років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: івано-франківськ, війна з Росією, пожежа, смерть
В тему