26 Липня 2022
Новини

Удар по Харкову та «приходи» по Сумщині: ситуація в регіонах України

Удар по Харкову та «приходи» по Сумщині: ситуація в регіонах України

Вісім областей України в ніч проти 26 липня опинилися під обстрілами російських військ.

Про це йдеться у зведенні обласних адміністрацій зранку 26 липня.

Одещина: вранці окупанти завдали масованого ракетного удару, зокрема й із застосуванням авіації, з напрямку Чорного моря. Випустили кілька ракет повітряного базування, є влучання в приватні будівлі прибережних сіл, там спалахнули пожежі. На місцях працюють рятувальники. Попередньо, постраждалих нема.

Чернігівщина: вночі були два обстріли з мінометів територій біля сіл Новгород-Сіверського району. Минулося без втрат та руйнувань. За добу — 9 обстрілів прикордоння.

Сумщина: вночі був мінометний обстріл Середино-Будської громади, зафіксували 5 «приходів», проте там також минулося без жертв та руйнувань.

Дніпропетровщина: росіяни знову обстріляли Криворізький і Нікопольський райони. Село Кошове Широківської громади залишилося без світла. Люди не постраждали. У Червоногригорівській та Марганецькій громадах — без жертв та руйнувань.

Харківщина: зранку росіяни завдали ударів по цивільній інфраструктурі Харкова. Деталі щодо наслідків наразі уточнюються.

Окупанти завдали удари по Чугуєву, є влучання по критичній інфраструктурі. Рятувальники продовжують розбирати наслідки вчорашніх руйнувань будинку культури, де в підвалі ще залишилися люди.

В області протягом доби окупанти завдали удару по Циркунівській громаді, а у Балаклійській громаді внаслідок удару пошкоджено трубопровід газорозподільного пункту.

Луганщина: з реактивних систем залпового вогню та ствольної артилерії обстрілювали десятки населених пунктів. Ворог також залучав авіацію.

На нещодавно окупованих територіях активно готуються до «референдуму». У Луганську відкрили «приймальню Громадського штабу референдуму».

Донеччина: були обстріли з артилерії, мінометів, РСЗВ «Град», авіа- та ракетний удари по населеним пунктам Бахмут, Соледар, Красногорівка, Мар’їнка, Авдіївка, Торецьк. Також постраждали села Тоненьке, Нетайлове, Георгіївка та Велика Новосілка.

Вночі та вранці були ракетні удар по Торецьку, три обстріли касетними боєприпасами населених пунктів Черкаської громади — там пошкоджено 3 приватні будинки, — і мінометні обстріли старої частини Авдіївки. За добу в області — 3 загиблих, 8 поранених.

Миколаївщина: зранку по Миколаєву було завдано масованого ракетного удару. За попередньою інформацією, боєприпаси та їхні уламки влучили в об’єкт критичної інфраструктури та автотранспортне підприємство. Попередньо, без жертв. Детальна інформація уточнюється.

Також на околицях міста є «прильоти» ракет повітряного базування, і була спроба вразити портову інфраструктуру міста. Крім того, зранку окупанти обстріляли об'єкт інфраструктури в Ольшанській громаді. Постраждалих немає.

Вчора ввечері були обстріли села Новомиколаївка Первомайської громади — влучання переважно по відкритих територіях, постраждалих немає. Також обстрілювали села Широке Широківської громади, але влучали поза межами сіл. Вчора ввечері та сьогодні зранку — обстріли села Червона Долина Широківської громади, влучили поза межами села, постраждалих так самр немає.

Під постійними обстрілами залишаються села, що перебувають на лінії зіткнення у Березнегуватській громаді.

Вчора ввечері під обстріли потрапило село Маліївка, зруйновано один житловий будинок. Про постраждалих не відомо, інформація щодо руйнувань житлових будинків уточнюється.

Херсонщина: бойові дії тривають на території Бериславського та Каховського районів, важка ситуація у звільнених селах, деякі знищені.

Критична ситуація у селах Калинівської та Великоолександрівської громад: у степових селах і тих, через які проходить річка Інгулець, — десятки знищених будинків, жодної вцілілої інфраструктури.

Одним із головних питань області є початок нового навчального року. На всю область окупанти анонсують відкриття трохи більш як 20 навчальних закладів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему

Останні матеріали