25 Липня 2022
Новини

«Євробачення-2023» відбудеться у Великій Британії

«Євробачення-2023» відбудеться у Великій Британії
Від імені України у Великій Британії у 2023 році відбудеться пісенний конкурс «Євробачення».

Про це йдеться у заяві Європейської спілки радіомовлення і телебачення (EBU). За Україною залишається місце в фіналі конкурсу.

EBU після рішення не організовувати «Євробачення-2023» в Україні спільно з мовником-переможцем розглянула низку варіантів проведення наступного конкурсу. Зрештою цю можливість вирішили надати Великій Британії, яка на цьогорічному «Євробаченні» посіла друге місце.

Представники «Суспільного мовлення» співпрацюватимуть із BBC, щоб розробити та впровадити українські елементи шоу під час наступного конкурсу. 

Голова правління «Суспільного мовлення» Микола Чернотицький подякував BBC за солідарність і заявив, що наступний пісенний конкурс хоча й відбудеться не в Україні, але його організують на підтримку України. 

«Я впевнений, що разом ми зможемо додати український дух цій події та знову об'єднати всю Європу навколо наших спільних цінностей миру, підтримки, відзначення різноманітності та таланту», — каже Чернотицький.

Місто, у якому відбудеться «Євробачення-2023, планують обрати у найближчі місяці за результатами конкурсу. Компанія BBC брала на себе обов’язки щодо розміщення інших країн-переможців у чотирьох попередніх випадках. А загалом вона організовувала конкурс 8 разів: більше, ніж будь-яка інша телекомпанія.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, євробачення, великобританія
В тему