25 Липня 2022
Новини

Обстріл Бахмута з гармат і нічні удари по Дніпропетровщині: ситуація в регіонах України

Обстріл Бахмута з гармат і нічні удари по Дніпропетровщині: ситуація в регіонах України
Низка областей України зазнала обстрілів російських військ в ніч проти 25 липня.

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Сумщина: за добу — понад 30 ударів по Хотінській, Буринській та Білопільській громадах. Вночі з «Градів» обстріляли Краснопільську громаду. Попередньо, жертв та руйнувань немає.

Дніпропетровщина: вночі удари завдали по Нікопольському, Дніпровському та Криворізькому районах. У Нікопольському з РСЗВ обстріляли дві громади — Марганецьку та Мирівську. У Мирівській пошкоджені 6 приватних будинків і газовід. Постраждала 10-річна дівчинка, втім, батьки від госпіталізації відмовилися.

По Дніпровському району окупанти запустили дві ракети — влучили в сільськогосподарське підприємство в Любимівській громаді. Там спалахнули два ангари, але пожежу рятувальники вже ліквідували. Ніхто не постраждав. У Криворізькому районі зі ствольної артилерії обстріляли Зеленодольську громаду.

Харківщина: обстрілів Харкова не зафіксували. Вночі окупанти обстріляли Чугуїв, вдарили по приміщенню школи та будинку культури. Із семи людей, які опинилися під завалами, звільнили вже трьох, ушкоджень у них немає. Рятувальна операція триває.

Упродовж доби окупанти обстрілювали Ізюмський, Харківський та Богодухівський райони. Горіли відкриті території, складські приміщення, господарчі споруди. У Богодухівському районі внаслідок обстрілу спалахнув дах складського приміщення фермерського господарства.

У селі Кулиничі загинула людина — тракторист наїхав на міну.

Миколаївщина: ввечері внаслідок обстрілів в одному районі Миколаєва сталася пожежа на відкритій території, без постраждалих.

Вночі в місті пролунала серія вибухів. Відомо про влучання в поля за межами Миколаєва та на території прилеглих сіл.

Також ввечері 24 липня обстріляли селище Засілля, переважно по відкритих територіях. Вночі обстріляли село Мішково-Погорілове. Попередньо, поранена 7-річна дитина. Внаслідок обстрілів пошкоджено об'єкти критичної інфраструктури. Частково зруйновані та пошкоджені житлові будинки, автотранспорт. Загорівся двоповерховий житловий будинок. 

У Баштанському районі тривають обстріли території та прилеглих населених пунктів Широківської громади. Також окупанти продовжують обстрілювати територію та прилеглі населені пункти Березнегуватської громади.

Луганщина: за останню добу окупанти випустили три ракети, завдали три масштабні артилерійські атаки та два мінометні обстріли. Також росіяни тричі намагались розвинути танковий наступ. Інформація про наслідки і втрати з'ясовується.

Донеччина: обстріли по всій лінії фронту тривають. Найбільш активно росіяни обстрілюють Бахмутський район. Вночі завдали авіаудару по Бахмуту: пошкоджено щонайменше 5 будинків. Під ранок місто обстріляли з гармат, одна людина була поранена.

Вночі обстріляли Світлодарську громаду. У Соледарі внаслідок нічних і ранкових обстрілів загинула одна людина. Також під постійним вогнем околиці сіл Яковлівка і Бахмутське, втім, там без жертв.

Авіаудару завдали по Авдіївці, також місто обстріляли з артилерії. Під вогнем опинились також Краматорськ і Костянтинівка. Протягом доби в області було поранено 8 людей.

Херсонщина: ЗСУ взяли під контроль кілька об’єктів транспортної інфраструктури. Не дали просунутися окупантам у селах Калинівської громади(Сухий Ставок, Андріївка) та Великоолександрівської громади (Давидів Брід, Білогірка, Брускинське).

Стабільно важка ситуація в інших селах Бериславського та Каховського районів, тривають бойові дії. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему