24 Липня 2022
Новини

Що відомо про ситуацію у регіонах України зранку 24 липня

Що відомо про ситуацію у регіонах України зранку 24 липня

Низка областей України зазнавала обстрілів російсько-окупаційних військ в ніч проти 24 липня.

Про це йдеться у зведенні обласних адміністрацій зранку 24 липня.

Дніпропетровщина: напередодні ввечері ворог обстріляв Криворізький район, ударивши зі ствольної артилерії по одному з сіл Зеленодольської громади, проте минулося без жертв на руйнувань. Вночі в області була одна повітряна тривога. Станом на ранок — спокійно.

Харківщина: зранку в селі Залінійне Красноградського району через обстріли окупантів спалахнула прибудова до житлового будинку. Постраждалих немає.

По області ворог протягом доби завдавав ударів по Харківському, Богогодухівському, Чугуївському, Лозівському, Ізюмському районах. Пошкоджені будинки, горіли господарчі споруди й відкриті території. За добу по області — один постраждалий (Лозівський район).

Луганщина: вчора в Кадіївці зазнало руйнувань приміщення, де перебували російські військові. Втрати уточнюються.

Поблизу Лисичанська українські артилеристи накрили вогнем російських окупантів, які щойно прибули на ротацію, і знищили щонайменше 12 спецпризначенців ворога. Багато росіян поранені.

Окупанти продовжують застосовувати штурмову та армійську авіацію, і далі обстрілюють ракетами та артилерією мирне населення: вночі вони завдали чотири ракетні та один авіаудар.

Окрім того, росіяни посилили тиск у районі Верхньокам’янського, однак ЗСУ вогнем у відповідь змусили їх із втратами відійти. По інших населених пунктах окупанти вели не прицільні, але чисельні артилерійські та мінометні обстріли.

Донеччина: за добу обстрілів зазнав житловий сектор Торецька, промисловий, житловий сектор і гаражний кооператив Авдіївки, житлові сектори сіл Кам’янка, Веселе та Гостре.

Зранку обстрілювали стару частину Авдіївки, а також околиці Курахового, Красногорівки та Мар'їнки. У Костянтинівці внаслідок нічного обстрілу зруйнована школа, у Новодмитрівці — дитячий садок. За добу по області — 2 загиблих і 2 поранених.

Миколаївщина: вчора ввечері ворог обстріляв житлові квартали в Корабельному районі Миколаєва. За інформацією Оперативного командування «Південь», по обласному центру випустили чотири крилатих ракети типу «Калібр».

Внаслідок цього пошкоджені багатоповерхові та приватні будинки, господарчі споруди, автомобілі, гараж. Відомо про п?ятьох поранених, серед них підліток.

Сьогодні вранці Миколаїв знову зазнав ворожих обстрілів. Наразі інформація щодо наслідків уточнюється.

Херсонщина: там стабільно напружено. Місцеві жителі практично всіх районів області повідомляють про численні обстріли та вибухи.

Критична ситуація у населених пунктах Високопільської, Бериславської, Калинівської, Великоолександрівської, Нововоронцовської та Каховської територіальних громад.

Внаслідок обстрілів на території цих і прилеглих громад горять поля та ліси, в окупованих селах знищуються вцілілі будинки та соціальна інфраструтктура.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему