23 Липня 2022
Новини

В ООН засудили удари по Одесі

В ООН засудили удари по Одесі

Удари, завдані 23 липня по українському порту Одеса, беззастережно засуджує генеральний секретар ООН Антоніо Гуттереш.

Про це йдеться у заяві заступника речника генсека, пише "Європейська правда".

"Вчора всі сторони взяли на себе чіткі зобов'язання на світовій арені щодо забезпечення безпечного руху українського зерна та супутніх товарів на світові ринки", - йдеться у заяві.

"Ці продукти вкрай необхідні для подолання глобальної продовольчої кризи та полегшення страждань мільйонів людей, що потребують по всьому світу. Повне виконання російською федерацією, Україною та Туреччиною є обов'язковим", - додав він.

Раніше в МЗС України заявили, що обстріл Одеси - це плювок президента рф владіміра путіна в обличчя генсеку ООН та турецькому лідеру Реджепу Таїпу Ердогану.

У суботу в Одесі повідомляють про вибухи і видно дим після ворожого обстрілу. Нардеп Олексій Гончаренко повідомляє про пожежу в порту Одеси. 

Нагадаємо, представники України і росії у палаці Долмабахче в Стамбулі в п'ятницю підписали угоду про створення механізму для експорту українського зерна із чорноморських портів.

Україна та росія не підписували один документ – йдеться про дві домовленості, які підписали Туреччина й ООН із Києвом та москвою окремо. Від України на підписанні угоди був присутній міністр інфраструктури Олександр Кубраков, від росії - міністр оборони сєргєй шойгу.

За словами високопосадовця ООН, угода попередньо діятиме 120 днів з можливістю продовження і не передбачатиме подальшого розмінування портів або прилеглих вод з боку України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, одеса, оон
В тему