23 Липня 2022
Новини

росіяни завдали ракетного удару по Одеському порту

росіяни завдали ракетного удару по Одеському порту
По Одеському морському торговому порту російські окупанти вдень 23 липня завдали ракетний удар.

Про це повідомляє оперативне командування «Південь». Очевидці кажуть про дим над містом.

Порт атакували крилатими ракетами типу «Калібр». Дві ракети збили сили протиповітряної інфраструктури, дві інші — влучили в об'єкти інфраструктури порту.

Народний депутат Олексій Гончаренко заявляє, що є постраждалі. Офіційного підтвердження поки немає.

Ракетний удар відбувся наступного дня після того, як Стамбулі домовились про відновлення експорту зерна з українських портів, зокрема з Одеського. Відповідну угоду підписала Україна з Туреччиною та ООН, росія підписала дзеркальний документ. Тож в МЗС України вже відреагували на російський удар по порту.

«Менш як 24 годин знадобилося російській федерації, щоб ракетним ударом по території порту Одеси поставити під сумнів домовленості та обіцянки, дані нею ООН та Туреччині у підписаному вчора в Стамбулі документі. російська ракета — це плювок володимира путіна в обличчя Генеральному секретареві ООН Антоніу Гутеррешу та Президентові Туреччини Реджепу Ердогану, які доклали величезних зусиль для досягнення угоди, і яким Україна вдячна», — йдеться у заяві речника Олега Ніколенка.

В МЗС наголошують на необхідності неухильно виконувати домовленості про відновлення безпечного експорту зерна з портів. Відомство закликає ООН та Туреччину забезпечити, щоб росія дотримувалась своїх зобов'язань.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, одеса
В тему