22 Липня 2022
Новини

У Маріуполі - випадки холери: рашисти визнають спалах інфекційних захворювань

У Маріуполі - випадки холери: рашисти визнають спалах інфекційних захворювань

У Маріуполі після медичних консультацій у дітей та дорослих виявили спалах інфекційних захворювань.

Фахівці вже давно попереджали про виникнення хвороб у місті, адже там склалася складна ситуація і з водою, і з каналізацією, і з тілами загиблих під завалами будівель. Втім, колабораційна влада вперто це заперечувала. Про це повідомили у Маріупольській міській раді.

Нині ж про виникнення захворюваності, зокрема, холери росіяни повідомили навіть на своєму пропагандистському телебаченні.

До слова, протягом останніх п’яти років у місті не було жодного подібного випадку. Пояснюють це, зокрема, і складною гуманітарною ситуацією в окупованому Маріуполі.

"Влітку завжди спостерігається збільшення інфекційних захворювань. Особливо, гострих кишкових інфекцій. Але до війни ми мали повноцінну медичну допомогу та контроль. Зараз у місті відсутні гігієнічні засоби, якісна питна вода. Ще й додається відсутність своєчасної, професійної медичної допомоги. У результаті, інфекційні захворювання активно розповсюджуються.

Я не виключаю, що вже є випадки захворювання холерою. Це може призвести до великої кількості летальних випадків серед мирних жителів", - каже лікар Олександр Лазаренко, який до окупації Маріуполя очулював Поліклініку №3.

Нагадаємо, у тимчасово окупованому Маріуполі знову проблеми з питною водою. Люди змушені стояти в чергах по 4-5 годин.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: маріуполь, війна з Росією
В тему

Останні матеріали