22 Липня 2022
Новини

На росії говорять про приєднання «в найближчій перспективі» невизнаного Придністров'я

На росії говорять про приєднання «в найближчій перспективі» невизнаного Придністров'я

Бажання невизнаного Придністров'я увійти до складу росії, як заявили в Держдумі рф, розглядатимуть серйозно.

Про це у коментарі кремлівському агентству РІА Новості заявив член комітету Держдуми з міжнародних справ дмітрій бєлік, пише "Європейська правда".

"Сьогодні Придністров'я - той анклав Молдови, який не хоче бути з Румунією і водночас з радістю прийняв у себе російський миротворчий контингент", - сказав бєлік.

Раніше глава МЗС невизнаного Придністров'я Віталій Ігнатьєв також в інтерв'ю кремлівським ЗМІ заявив про намір влади домагатися незалежності з подальшим приєднанням до росії.

"Так що пропозиція Придністров'я про приєднання до росії – це не якесь неоглядне і далеке майбутнє, скоріше, цей напрямок у найближчій перспективі. І тому що там живуть російськомовні люди, близькі нам по духу, ми повинні розглядати цю пропозицію всерйоз", - додав депутат.

У Бюро реінтеграції Молдови прокоментували заяву Ігнатьєва і наголосили, що реінтеграція країни є основною метою переговорів щодо врегулювання придністровського конфлікту, пише Newsmaker.

"Всі міжнародні партнери та конституційна влада рішуче підтримують формулу мирного врегулювання придністровського конфлікту, поважаючи суверенітет і територіальну цілісність Молдови в межах її міжнародно визнаних кордонів", - заявили у відомстві.

Нагадаємо, 21 липня Міністерство закордонних справ Молдови підтвердило, що не дозволило в’їзд на територію країни російським військовим з так званої оперативної групи (ОГРВ), що базується в Придністров’ї.

Молдова вважає присутність ОГРВ у Придністров’ї незаконною і вимагає її виведення. Раніше російські військові могли здійснювати ротацію через сухопутний коридор України, але з 2014 року такої можливості в них немає.

Сама по собі ОГРВ є досить нечисленною: два мотострілецьких батальйони плюс підрозділ управління. Загалом це – від 1500 до 1700 військовослужбовців рф. Переважна більшість складу ОГРВ комплектується з місцевих жителів, які мають російське громадянство.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією
В тему