22 Липня 2022
Новини

З Європи вислали половину російських шпигунів

З Європи вислали половину російських шпигунів

Половину всіх російських шпигунів, які діють під дипломатичним прикриттям у Європі, вислали після початку вторгнення в Україну.

Це значно підірвало шпигунські можливості кремля. Про це на конференції з безпеки в Аспені повідомив голова британської зовнішньої розвідки МІ-6 Річард Мур, передає The Guardian.

За його оцінкою, із країн континентальної Європи, включаючи Францію та Німеччину, вислали близько 400 офіцерів російської розвідки, які діють під дипломатичним прикриттям.

«По всій Європі приблизно половина, за останніми підрахунками, близько 400 офіцерів російської розвідки, які діють під дипломатичним прикриттям, було вислано. Ймовірно, це наполовину зменшило їхні можливості займатися шпигунством на користь росії в Європі», – заявив Мур.

Він додав, що в останні місяці також було викрито і заарештовано кількох «нелегалів» або російських шпигунів, які діють під глибоким прикриттям і маскуються під звичайних цивільних осіб.

Видання зазначає, що Велика Британія одна з небагатьох країн, яка за цей час не вислала жодного дипломата, звинуваченого у шпигунстві. Але це тому, що Британію ще в 2018 році, після отруєння в Солсбері, залишили 23 російські дипломати.

Нагадаємо, раніше видання The Washington Post писало про те, що масове висилання російських «дипломатів» з Європи може зруйнувати більшу частину шпигунських мереж москви.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: європа, війна з Росією
В тему