21 Липня 2022
Новини

Ракетні удари та артилерійські атаки: ситуація у регіонах України

Ракетні удари та артилерійські атаки: ситуація у регіонах України
Десять областей України в ніч проти 21 липня опинилися під обстрілами російських військ.

Про це йдеться у зведенні обласних адміністрацій зранку 21 липня.

Сумщина: минулої доби росіяни знову обстрілювали область — Шалигинську, Есманську, Білопільську громади.

По Новослобідській громаді надвечір окупанти відкрили вогонь із реактивних систем залпового вогню — без жертв. Інформація щодо наслідків уточнюється.

Дніпропетровщина: ворог знову обстріляв Нікопольський район. Ударив із «Градів» по Червоногригорівській громаді. Попередньо, без жертв та руйнувань.

Харківщина: вночі окупанти завдали ударів по Чугуївському району — внаслідок обстрілу сталося часткове руйнування будівлі комплексу водопідготовки комунального підприємства, постраждалих немає.

Протягом доби ворог обстрілював Харків, Чугуївський та Богодухівський, Ізюмський райони. Через обстріли зруйновані об’єкти інфраструктури, горіли приватні домоволодіння, сміттєзвалища, поля із пшеницею. За добу по області 11 постраждалих, 3 загиблих, серед них 13-річна дитина.

Луганщина: населені пункти, в яких ЗСУ тримають оборону, зазнали двох потужних ракетних ударів, чотирьох тривалих артилерійських атак, п’ятьох обстрілів із мінометів, а також спробу танкового наступу.   

У соцмережах повідомляється про продовження підготовки до «референдуму» та роботи «волонтерських пікетів», що розповсюджують газету «Республика». На окупованих територіях розпочали підбір кандидатів у «члени виборчих комісій».

Донеччина: протягом доби був обстріл усієї лінії фронту. Вночі окупанти зруйнували дві школи — у Краматорську та Костянтинівці. Крім того, обстріляли промислову частину Краматорська — два заводи.

Значної шкоди завдали Бахмуту: там укотре обстріляна центральна частина міста. У Торецьку на подвір'я приватного будинку прилетіла ворожа ракета — не розірвалася.

Миколаївщина: вночі окупанти випустили по Миколаєву сім ракет С-300. За попередньою інформацією, відомо про влучання в об’єкт інфраструктури, автозаправну станцію, газогін та складське приміщення. Наразі відомо про одного постраждалого. Детальна інформація уточнюється.

Вночі під обстрілами було село Широке Широківської громади. Внаслідок потрапляння в житловий будинок є один загиблий. Також влучання були за межами населених пунктів громади.

Вночі лунали обстріли у Баштанській громаді. Зафіксовано потрапляння в сільські населені пункти. Частина снарядів залишилася не розірваною. Інформація щодо постраждалих та пошкоджень уточнюється.

Продовжуються обстріли території та прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади. Також під постійними обстрілами села на лінії зіткнення. Інформація щодо постраждалих наразі відсутня. Дані щодо руйнувань житлових будинків уточнюються.

Херсонщина: вночі були гучні вибухи та вистріли. Гучно було у Чорнобаївці та у більшій частині Бериславського району. Знову десятки сіл Великоолександрівської, Калинівської, Нововоронцовської та інших територіальних громад потерпали від обстрілів, практично всі будинки в окупованих селах пошкоджені.

Внаслідок постійних боїв на території області продовжують горіти поля з урожаєм та лісові зони. За офіційною інформацією, лише за кілька останніх днів вигоріло понад 230 гектарів пшениці у Бериславському та Генічеському районах, а також приблизно 10 гектарів лісу поблизу міста Олешки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему

Останні матеріали