20 Липня 2022
Новини

Чому приховують 90% інформації з фронту

Чому приховують 90% інформації з фронту
Фото ілюстративне

90% звіту про стан справ на фронті та роботу ЗСУ не може бути відкрито для широкого загалу, аби не зашкодити українським захисникам.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю «Українському радіо».

«Щоранку всі члени ставки та Ради нацбезпеки та оборони на 6:30 отримують звіт про стан справ у наших військах. Ми розуміємо, що дев'яносто відсотків цього звіту не може бути відкрито для всього суспільства. Але не тому, що ми не маємо бажання відкривати, а тому, що це може нашкодити насамперед нашим військовим», - зазначив він.

За словами Данілова, інформація, яка надходить з фронту, «вкрай чутлива».

«І за кожною інформацією, якщо вона представляється некоректно, невчасно та з похибкою, ми можемо мати втрати наших хлопців. Я хочу, щоб усі зрозуміли, що це дуже серйозне питання. І вважати, що ми маємо в режимі онлайн передавати всю інформацію з фронту — це вийде за межі певних процесів», - сказав Данілов.

Секретар РНБО пояснив, що коли наші війська сьогодні атакують «особливо з тієї зброї, яку останнім часом ми почали отримувати від наших партнерів», треба мати на увазі, що «за цією зброєю рашисти відкрили полювання».

«На сьогодні можу сказати, що жодну одиницю зброї з вини наших військових чи з якихось медійних чи інших речей ворог не знищував. Ми чітко віддаємо щодня розуміння, де і що в нас знаходиться, як це все відпрацьовується», - запевнив Данілов.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією
В тему