20 Липня 2022
Новини

На Херсонщині за останні дні вигоріло понад 230 га пшениці

На Херсонщині за останні дні вигоріло понад 230 га пшениці
На Херсонщині через російські обстріли горять поля та ліси.
Лише за останні дні вигоріло понад 230 гектарів пшениці у Бериславському та Генічеському районах, вогнем пошкоджено близько 10 гектарів лісу поблизу міста Олешки. Але окупанти спеціально не допускають рятувальників або місцевих жителів для гасіння пожеж. Про це повідомляє Нацполіція.

За даними правоохоронців, унаслідок обстрілу окупантами Бериславського району Херсонщині згоріли посіви пшениці на площі понад 230 гектарів біля сіл Федорівка та Мала Шестірня. Через пожежу врожай майже знищено.

У Генічеському районі через обстріли загорілися посіви пшениці біля селища Нижні Сірогози, сіл Сокологірне та Рикове. Там вигоріло майже 10 гектарів урожаю.

Також через влучання боєприпасів та уламків від російських снарядів палало близько 10 гектарів соснового лісу біля міста Олешки.

За усіма фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України — порушення законів та звичаїв війни. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Нагадаємо, Херсонська ОВА повідомила, що з 18 по 19 липня вогнеборці області ліквідували 16 пожеж на відкритих територіях. Пожежі в області виникають, зокрема, через обстріли. Однак росіяни навмисно не дозволяють гасити займання на окупованій Херсонщині, знищують склади з зерном, сільськогосподарську техніку та сонячні електростанції.

Правоохоронці неодноразово фіксували на Херсонщині загоряння посівів зернових культур та лісів. Через постійні обстріли гасити пожежі на деокупованих територіях вкрай важко, а на окупованих землях росіяни навмисно не дозволяють це. Щоб врятувати хоч частину врожаю, люди працюють на техніці поруч зі стіною вогню.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: херсон, війна з Росією, економіка, їжа
В тему