20 Липня 2022
Новини

Шольц скоротив військову допомогу Україні

Шольц скоротив військову допомогу Україні

Військову підтримку України з боку Німеччини скоротив канцлер Олаф Шольц, незважаючи на протилежні обіцянки.

Це випливає зі списку поставленої Україні зброї, який опублікував німецький уряд, - пише Слово і Діло з посиланням на видання Die Welt.

Україна за останні три тижні отримала дві поставки: 42 тисячі сухих пайків на початку липня, а також 102 неброньовані автомашини. Останнє значне постачання озброєння з Німеччини відбулося чотири тижні тому, пише видання. 21 червня в Україну прибули сім самохідних гаубиць, обіцяних на початку травня. Тоді ж прибули боєприпаси, 5 тисяч касок, обладнання для захисту від дронів та запчастини до автомобілів.

До цього уряд Німеччини вже скорочував обсяг своєї військової підтримки: у період з 30 березня по середину червня в Україну надходили лише невеликі поставки, на кшталт радіостанцій та ручних гранат.

Опозиція різко розкритикувала відсутність поставок в Україну. «Публічні заяви та дії у федеральному уряді явно відрізняються. Це ганьба», – сказав депутат Бундестагу від ХДС Торстен Фрай.

«Не слід виділяти окремі поставки, але необхідно розглядати підтримку західної спільноти – включаючи програму ЄС на 500 мільйонів євро як загальний пакет», – заявив у свою чергу представник парламентської групи СДПН з питань зовнішньої політики Нільс Шмід.

Нагадаємо, військовий експерт Олег Жданов раніше говорив, що Шольц є вірним ідейним послідовником Ангели Меркель, тому він максимально затягуватиме питання постачання Україні зброї.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, німеччина, зброя
В тему

Останні матеріали