19 Липня 2022
Новини

Канада подарує Україні на День Незалежності «Байрактар»

Канада подарує Україні на День Незалежності «Байрактар»
На ударний безпілотник «Байрактар» для української армії організували збір коштів у Канаді. 

Збір розпочала громадська організація UHelpUkraine. Аналогічні збори вже організовували у Литві, Польщі та самій Україні, - пише hromadske.

Загалом планують зібрати 7 мільйонів канадських доларів (160 мільйонів гривень).

«За допомогою українсько-канадської громади та всіх тих, хто підтримує боротьбу України проти тиранії, ми можемо сприяти реальним змінам і допомогти нашим героям повернутися додому», — йдеться в описі до збору. 

Волонтери хочуть передати придбаний безпілотник до Дня Незалежності 24 серпня. Наразі зібрано 12 450 канадських доларів.

Організацію UHelpUkraine створили в Канаді після повномасштабного вторгнення росії в Україну. Команда волонтерів збирає пожертви у Канаді та організовує перевезення через Польщу товарів першої необхідності до України.

Нагадаємо, наприкінці травня у Литві лише за три з половиною дні зібрали п'ять мільйонів євро для купівлі ударного безпілотника «Байрактар» для ЗСУ. Посол України в Литві заявив, що це перший випадок в історії, коли люди збирали гроші на купівлю «Байрактара».

Після того, як турецька компанія-виробник «Байрактарів» Baykar дізналася про збір коштів литовців, вона заявила, що безплатно подарує Литві один свій безпілотник для України. Цей безпілотник уже прибув до України.

Згодом українці за три дні зібрали 600 мільйонів гривень, щоб купити чотири «Байрактари» для Збройних сил, хоча спочатку планували за тиждень зібрати лише на три безпілотники. У Благодійному фонді Сергія Притули цю фандрейзингову кампанію назвали «найбільшою для України».

Зі свого боку компанія-виробник цих безпілотників заявила, що передасть три борти безкоштовно. А перед цим посол України в Туреччині Василь Боднар зазначав, що Туреччина «захоплюється» бажанням українців власними силами закупити ударні безпілотники.

Наприкінці червня у Польщі розпочали збір 22,5 мільйона злотих на «Байрактар» для України. Станом на 19 липня зібрали 17,4 мільйона злотих.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: канада, війна з Росією
В тему

Останні матеріали