19 Липня 2022
Новини

Додаткові права для поляків в Україні: ВРУ підтримала проєкт у першому читанні

Додаткові права для поляків в Україні: ВРУ підтримала проєкт у першому читанні

Законопроєкт про додаткові права для громадян Польщі в першому читанні підтримала Верховна Рада України.

Про це повідомив депутат Ярослав Желєзняк, - пише "Європейська правда".

За його словами, "за" проголосували 321 депутат. 

Проєкт передбачає, що громадяни Польщі зможуть перебувати в Україні протягом 18 місяців та користуватись усіма правами й свободами, як і громадяни України, зокрема - отримувати український податковий номер, вільно влаштовуватись на роботу, навчатися в українських закладах і займатися бізнесом, отримувати медичну допомогу та певні соцвиплати. 

Нагадаємо, 11 липня президент Володимир Зеленський вніс у Раду проєкт про особливий статус для громадян Польщі. Примітно, що Зеленський зробив це у день, коли Польща вшановує пам’ять жертв Волинської трагедії.

В Офісі президента пояснили, що на цей крок президент пішов "на знак подяки польському народові за солідарність і підтримку України в умовах повномасштабної збройної агресії росії та з урахуванням принципу взаємності".

Законопроєкт передбачає встановлення прав і гарантій для громадян Польщі, які перебувають в Україні, аналогічних до встановлених в ухваленому 12 березня 2022 року польському законі "Про допомогу громадянам України у зв'язку зі збройним конфліктом на території цієї країни".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, польща, вру
В тему