18 Липня 2022
Новини

У Маріуполі рашисти проводять «приховану мобілізацію» чоловіків

У Маріуполі рашисти проводять «приховану мобілізацію» чоловіків

російські окупанти отримали наказ від кураторів провести приховану мобілізацію чоловіків призовного віку в Маріуполі.

Початок же відкритої мобілізації заплановано на середину вересня, після запланованого окупантами "псевдореферендуму". Про це повідомив мер міста Вадим Бойченко, пише в Telegram Маріупольська міська рада.

Як зазначили, бойовики терористичної "ДНР" обурені тим, що маріупольці не хочуть іти добровільно воювати та "звільняти" інші міста України.

"Приховану мобілізацію вже проводять через оголошення вакансій, як це робили в Донецьку. Уже начебто шукають "працівників" для МНС та Приазовської колонії", – інформує пресслужба.

Водночас росія готує й відкриту мобілізацію у середині вересня після проведення фейкового "референдуму" у місті. Зокрема, планують "мобілізувати" студентів, некваліфікованих робітників комбінату, правоохоронців, звільнених із пунктів фільтрації.

Бойченко закликав маріупольців уникати працевлаштування в окупантів, звідки їх можуть кинути на війну.

"Армія ворога зазнала великих втрат, тому зараз росія намагається мобілізувати чоловіків на тимчасово окупованих територіях України. Це їх спроба посилити свої позиції. Але вже зараз вони розуміють, що перемога нашої держави - це лише питання часу. Як і звільнення Маріуполя. Звертаюся до маріупольців, які перебувають в місті, не піддавайтеся російської пропаганді та уникайте працевлаштування там, звідкіля вас кинуть на "фронт" помирати. З кожним днем перемога України все ближче та наш Маріуполь обов‘язково буде звільнено", - повідомив Бойченко.

Нагадаємо, Гайдай заявив, що окупанти вже кидають "мобілізованих" чоловіків з окупованої Луганщини для наступу на Бахмут.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: маріуполь, війна з Росією
В тему