18 Липня 2022
Новини

На Луганщині рашисти «мобілізували» чоловіків

На Луганщині рашисти «мобілізували» чоловіків
Аби просунутися з Лисичанська в бік Бахмута, рашисти «мобілізували» чоловіків із нещодавно захоплених населених пунктів Луганської області.

Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

За його словами, у великих містах Луганщини, які росіяни захопили вже влітку, залишилося по 10-15% населення. Вони не сприймали інформацію про мобілізацію чоловіків на раніше окупованій частині регіону, не вбачали для себе загрози.

«Були впевнені, що "русскій мір" — це насамперед гідне життя. А зараз, не маючи дому, який зруйнував ворог, перетворюються на негідників, ідучи вбивати жителів сусідніх населених пунктів», — заявив він.

Деякі чоловіки «мобілізовуються» добровільно. Інші ж бачать оголошення з високою зарплатнею і впевнені в покращенні життя. Через декілька днів вони вже йдуть в окопи з повісткою.

За словами Гайдая, основний напрям окупантів після Лисичанська — Бахмут. Але шлях до цього міста пролягає через невелику територію Луганщини, яку ще тримає оборона.

Окупанти б’ють ракетами, застосовують авіацію, аби пробити українську оборону. Тільки за вчора населені пункти на межі Луганщини та Донеччини витримали п’ять авіаударів. Також використовують артилерію та системи залпового вогню.

«Таких атак за 17 липня зафіксовано 13. росіяни намагалися просунутися в напрямку Верхньокам’янки, однак зазнали втрат та відійшли. Відбито наступ ворога і поблизу Білогорівки — там теж ворог перераховує тих, хто встиг повернутися на позиції», — зазначив голова ОВА.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луганськ, війна з Росією
В тему