18 Липня 2022
Новини

У Маріуполі хлопець вийшов з прапором України до розбомбленого Драмтеатру

У Маріуполі хлопець вийшов з прапором України до розбомбленого Драмтеатру
На площу біля розбомбленого військами рф Драмтеатру в тимчасово окупованому Маріуполі вийшов хлопець із прапором України.

Про це повідомила Маріупольська міська рада, опублікувавши світлину.

«Навіть окупований, Маріуполь не здається. Юнак вийшов на площу біля розбомбленого окупантами Драмтеатру з прапором України. Справжня сміливість зробити це, коли навіть за українську мову можна потрапити "на підвал"», — зазначає міськрада.

Там також уточнили, що десятки тисяч людей і досі не можуть виїхати з міста, але вони чекають та мріють, що скоро Маріуполь знову буде українським.

Напередодні радник мера Петро Андрющенко повідомляв, що щодня Маріуполь залишають від 50 до 100 людей — вони виїжджають до Запоріжжя.

Нагадаємо, місто опинилось у блокаді російських військ і фактично було знищене. Повністю зруйновані будинки щонайменше 84 тисяч містян.

Точний підрахунок загиблих здійснити неможливо, за попередніми оцінками, в Маріуполі загинули до 22 тисяч жителів. Частину мешканців примусово вивезли на територію невизнаної «ДНР» чи до росії. Для виїзду з міста люди змушені проходити так звану фільтрацію.

Андрющенко закликає людей виїжджати з Маріуполя, поки є така можливість, оскільки в захопленому місті є проблеми з інфраструктурою, медициною та безпекою.

За словами радника мера, зараз є можливість виїхати з Маріуполя до Запоріжжя. «Другий тиждень окупанти відкрили канал евакуації в Запоріжжя. Так вони прикривають власні військові маневри — ви самі бачите колони техніки, що рухається через місто. Але поки є шлях — користуйтесь», — пише Андрющенко.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, маріуполь
В тему