18 Липня 2022
Новини

Катастрофа Ан-12 в Греції: знайшли тіла всіх членів екіпажу

Катастрофа Ан-12 в Греції: знайшли тіла всіх членів екіпажу
На місці аварії транспортного українського літака Ан-12 в Греції завершили операцію з вилучення усіх восьми тіл.
Їх відправили у лікарню міста Комотіні для судово-медичної експертизи. Про це повідомляють KAVALA POST та грецька державна медіакорпорація ERT.

За даними ЗМІ, пізніше тіла загиблих передадуть дипломатичним представникам України в Греції. Зараз на місці катастрофи почали працювати фахівці зі знешкодження боєприпасів.

Глава муніципалітету Пангайо Філіппос Анастасіадіс заявив, що небезпечні речовини на місці катастрофи українського літака не виявлені.

Нагадаємо, український транспортний літак виконував комерційний рейс, коли розбився ввечері 16 липня біля грецького міста Кавала. Служба цивільної авіації розповіла, що пілот подав сигнал лиха. За попередніми даними, у нього спалахнув один із чотирьох двигунів. Літак розвернувся, щоб здійснити екстрене приземлення в аеропорту Кавали, але не встиг.

Влада Греції та Сербії повідомила, що всі вісім членів екіпажу, які перебували на борту, загинули. В авіакомпанії «Меридіан» зазначили, що ця катастрофа не має стосунку до війни, пише Reuters.

Глава муніципалітету Пангайо Філіппос Анастасіадіс розповів, що пілот літака здійснив героїчний вчинок, оскільки впорався з охопленим вогнем двигуном і відвів літак від житлового району. Літак упав у кукурудзяне поле.

Міністр оборони Сербії Небойша Стефанович заявив, що літак перевозив 11,5 тонни оборонної продукції, зокрема освітлювальні міни, від сербської компанії Valir. Покупцем товару є Міноборони Бангладеш. За його словами, на політ були всі необхідні дозволи.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: греція, літак, авіакатастрофа
В тему