15 Липня 2022
Новини

Міноборони й СБУ назвали 100 псевдоукраїнських Telegram-каналів

Міноборони й СБУ назвали 100 псевдоукраїнських Telegram-каналів
Назви 100 псевдоукраїнських Telegram-каналів, які насправді працюють на росію, оприлюднили Служба безпеки України, розвідка Міноборони та ще низка українських відомств.

Перелік оприлюднив Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

У спільній заяві відомств йдеться про те, в Україні є низка нібито незалежних Telergram-каналів, роботу яких насправді координує кремль через свої спецслужби — причетність таких ресурсів до російської влади раніше під час відповідних кримінальних проваджень фіксувала Служба безпеки України. Зокрема, йдеться про канали «Легитимный», «Сплетница», «Картель», «Резидент» та інші.

«Закликаємо вас не користуватися цими каналами, адже їх роботу фінансує і координує росія. У жодному разі не довіряйте їм, оскільки такі майданчики поширюють фейки та маніпуляції і є частиною інформаційної війни проти України», — наголошують у повідомленні.

Крім СБУ та розвідки Міноборони, авторами спільної заяви є Рада національної безпеки та оборони, Міністерство внутрішніх справ, Міністерство оборони, Міністерство культури та інформаційної політики, Міністерство цифрової трансформації та Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, соцмережі, міністерство оборони, сбу
В тему