15 Липня 2022
Новини

росіяни заявляють, що українські захисники обстріляли Брянську область

росіяни заявляють, що українські захисники обстріляли Брянську область
Про артилерійський обстріл зранку 15 липня одного з прикордонних селищ Брянської області повідомив губернатор регіону олександр богомаз.

Про це він написав у Telegram-каналі.

Йдеться нібито про прикордонне село Некислиці Сівського району Брянської області росії. За словами богомаза, внаслідок обстрілу пошкоджено лінію електропередач.

Губернатор каже, що внаслідок обстрілу жертв і постраждалих немає. Місцеві оперативні служби відновлюють лінію електропередач. Фото чи відео він не надав.

До слова, в росії регулярно стаються інциденти, під час яких страждає інфраструктура. Наприклад, 20 червня губернатор Брянської області росії олександр богомаз заявив про обстріл селища Суземка — нібито з боку України, чому передував обстріл з боку рф. Українські оборонні відомства цю інформацію не коментували.

Перед цим 14 червня пролунали вибухи на території села Займище міського округу Клинці Брянської області, а 1 травня сталася пожежа на території одного з об'єктів міноборони рф у Бєлгородській області.

Такі події б'ють по можливостях росії атакувати Україну. Наприклад, у Міноборони Великої Британії припускали, що вибухи на складі з боєприпасами в районі Бєлгорода, які сталися наприкінці березня, та знищення у цьому місті нафтобази могли ускладнити для росії атаки на Харків.

А втім, Україна свою участь в інцидентах прямо не підтверджувала. Наприклад, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна не причетна до вибухів на нафтобазі в Бєлгороді на початку квітня. За його словами, це робота місцевих мешканців, адже суперечності накопичуються і суспільство в росії починає «дещо розуміти».

Проте зрештою наприкінці квітня радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Україна захищатиме себе в будь-який спосіб, зокрема завдаючи ударів по складах і базах на території росії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією
В тему