14 Липня 2022
Новини

У Часовому Яру завершили розбір завалів після ракетного удару

У Часовому Яру завершили розбір завалів після ракетного удару

У місті Часів Яр завершили роботи з розбору завалів зруйнованого п'ятиповерхового будинку, куди окупанти поцілили ввечері 9 липня.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС у Донецькій області.

Станом на 09:30 14 липня рятувальники знайшли та дістали з-під завалів тіла 48 загиблих осіб, зокрема однієї дитини — хлопчика близько 9 років. З-під завалів врятували 9 людей.

Наразі завершено 100% робіт з розчищення завалу, проведено розчищення та розбір понад 525 тонн зруйнованих елементів будинку. Всього рятувальники залучили до роботи 323 людини особового складу та 9 одиниць техніки.

Окупанти ввечері 9 липня обстріляли житлову багатоповерхівку з реактивних систем залпового вогню «Ураган». У будинку повністю знищені два під'їзди.

У Міноборони росії визнали, що обстріляли Часів Яр, проте стверджують, що знищили не цивільний об'єкт, а пункт дислокації бригади тероборони, внаслідок чого загинули «понад 300 націоналістів».

Раніше росія схожим чином виправдовувала обстріл інших цивільних об'єктів. Наприклад, залізничого вокзалу в Краматорську, де загинули десятки мирних людей. Тоді міністр оборони рф відзвітував, що росія знищила озброєння та техніку ЗСУ на залізничних станціях Донбасу

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, донецьк
В тему