14 Липня 2022
Новини

Польща збирає гроші на дрони-камікадзе для України

Польща збирає гроші на дрони-камікадзе для України

Для боротьби України з російськими окупантами в Польщі збирають кошти на безпілотники-камікадзе Warmate польського виробництва.

Про це повідомляє видання Polska Times.

Зазначається, що ініціатором збору став Ярослав Стеркович. Він розповів, що ідея спала йому на думку під час обговорення в закритій Facebook-групі, яка об’єднує тих, хто цікавиться війною з росією і оборонним сектором.

«Багато учасників групи звернули увагу, що в Польщі виробляють визнані бойові дрони, але ми збираємо кошти на обладнання, яке виробляється за кордоном. Тому було запущено акцію з підтримки України, з одного боку – і це головна мета, а з іншого боку – щоб показати і підтримати польську оборонку», – сказав ініціатор кампанії.

При цьому, Стеркович зв’язався з виробником дронів, компанією WB Electronics, і та погодилася допомогти з організацією і перевезенням безпілотників до України.

У межах кампанії «Польські бойові дрони для України» організатори сподіваються зібрати чотири мільйони злотих. Станом на опівніч четверга, 14 липня, (збір стартував 13 липня) зібрали понад 30 тисяч злотих.

Як повідомляє «Мілітарний», безпілотники Warmate можуть зависати на певний час у повітрі. Warmate дозволяє знищувати техніку противника на більш значній відстані, спрощує процес виявлення та враження цілі, якщо порівняти з ПТРК.

Повідомляється, що ударна повітряна система Warmate у версії 3.0 має покращені параметри – зокрема збільшення дальності радіозв’язку та робочого діапазону. Дрон здатен перебувати у повітрі до 70 хвилин і оснащений двигуном із низькою шумністю.

Нагадаємо, що напередодні у Польщі заявили, що готові навчати українських військових.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: польща, війна з Росією, допомога
В тему