13 Липня 2022
Новини

На Волині затримали білоруського прикордонника: прийшов долучитися до захисту України

На Волині затримали білоруського прикордонника: прийшов долучитися до захисту України
Під обстрілами білоруський прикордонник перетнув українсько-білоруський кордон, щоб долучитися до Сил оборони України.

Про це у коментарі hromadske розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Наразі Україна перевіряє його слова. У білорусі ж заявляють, що всі її прикордонники «на місцях».

За його словами, наприкінці червня українські прикордонники у Волинській області затримали чоловіка без документів, який пробирався з боку білорусі. Той одразу представився білоруським прикордонником.

Затриманий розповів, що проходить службу у Брестській прикордонній групі та заявив, що планував долучитися до Сил оборони України. білоруський прикордонник розповів, що мав однодумців. З одним з таких він і слідував в Україну, але дорогою до кордону їх виявили.

За словами прикордонника, їх переслідували зі стрільбою. «Не можу зазначити, чи по них, чи попереджувальні це були постріли», — сказав Демченко.

Врешті прикордонник дістався кордону України, а його однодумець залишився на території білорусі.

Демченко наголосив, що наразі інформація, яку надав затриманий прикордонник перевіряється. Вже після цього буде ухвалене рішення щодо нього. Речник ДПСУ також додав, що українсько-білоруський кордон посилено, оскільки Україна розуміє можливу небезпеку.

Своєю чергою, прикордонний комітет білорусі ввечері 12 липня заявив, що ніяких інцидентів з білоруськими прикордонниками не було і жоден з них кордон з Україною не перетинав.

«В екстремістських джерелах поширюється неправдива інформація щодо нібито затримання білоруського прикордонника на території України [...] Усі білоруські прикордонники перебувають на місцях служби та виконують завдання з охорони державного кордону», — йдеться у заяві.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, війна з Росією, білорусь
В тему