13 Липня 2022
Новини

Розбір завалів у Часовому Ярі: кількість загиблих зросла до 47

Розбір завалів у Часовому Ярі: кількість загиблих зросла до 47
На Донеччині під завалами житлового будинку в місті Часів Яр, куди росіяни влучили ракетами 9 липня, виявили тіла 47 загиблих.

Про це повідомляє Державна служба надзвичайних ситуацій. Рятувальні роботи тривають.

Вночі з-під завалів дістали тіло ще одного загиблого, тож кількість жертв зросла до 46. З-поміж загиблих є одна дитина 9 років. Урятували з-під завалів дев'ятьох людей.

Зранку 13 липня з-під завалів дістали тіло жінки. Кількість загиблих зросла до 47, повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

Рятувальники вже розібрали понад 465 тонн зруйнованих елементів будинку, роботи тривають.

Від ДСНС залучені 56 людей та 8 одиниць техніки, два автокрани та два навантажувачі від місцевих органів влади, на місці чергує один автомобіль швидкої медичної допомоги.

Нагадаємо, окупанти увечері 9 липня обстріляли житлову багатоповерхівку з реактивних систем залпового вогню «Ураган». У будинку повністю знищені два під'їзди.

У Міноборони росії визнали, що обстріляли Часів Яр, проте стверджують, що знищили не цивільний об'єкт, а пункт дислокації бригади тероборони, внаслідок чого загинули «понад 300 націоналістів».

Для рф це звична практика — заперечувати обстріл цивільних об'єктів або перекладати відповідальність на українських військових, як, наприклад, це було після обстрілу залізничого вокзалу в Краматорську.

Голова ОВА Павло Кириленко 1 липня повідомляв, що під контролем України перебуває приблизно 45% Донецької області, проте ці території росіяни постійно обстрілюють. За його підрахунками, на вільній території області залишаються приблизно 340 тисяч цивільних.

За вчора, 12 липня, в області загинули 4 цивільних, ще 8 зазнали поранень. Окупанти обстрілювали Авдіївку, Красногорівку, Торецьк та Бахмут. Зранку 13 липня завдали ракетних ударів по Костянтинівці, Краматорську та Нью-Йорку. Зруйновані житлові будинки та інфраструктура, є поранені серед цивільних.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, донецьк
В тему