12 Липня 2022
Новини

Обстріли Слов'янська й Миколаєва: яка ситуація в регіонах України

Обстріли Слов'янська й Миколаєва: яка ситуація в регіонах України
російсько-окупаційні війська в ніч проти 12 липня продовжували обстрілювати низку областей України.

Про це йдеться у зведенні обласних адміністрацій станом на ранок 12 липня.

Харківщина: по обласному центрі вночі росіяни випустили дві ракети, вони впали на відкриту територію між будинками та адмінбудівлею. Попередньо, постраждалих немає. Триває огляд території.

Також окупанти обстрілювали Богодухівський, Ізюмський, Харківський райони області. У Золочівській громаді снаряд влучив у приватний будинок — загинули два чоловіки. У Дергачах внаслідок обстрілу постраждали троє людей, вони госпіталізовані. Загалом унаслідок обстрілів окупантів за добу на Харківщині загинули семеро людей і ще 34 постраждали.

Луганщина: за ніч по позиціях українських бійців на адміністративному кордоні області росіяни завдали 4 ракетних удари, а також вісім разів стріляли з артилерії та тричі — з мінометів.

У соцмережах повідомляють про те, що окупаційна влада розпочала перепис населення в Сєвєродонецьку. За попередніми даними, в місті залишилося приблизно 10 тисяч мешканців.

Окупаційна влада Сєвєродонецька та «уряд "ЛНР"» створили робочу групу, яка має в стислі терміни обстежити будівлі та споруди у Сєвєродонецьку.

Донеччина: вночі не припинялася рятувальна операція. Вдалося виявити й дістати з-під завалів у Часовому Ярі ще кілька тіл, зокрема й 9-річного хлопчика. Наразі відомо, що 9 людей врятували, 34 тіла підняли на поверхню. Рятувальна операція триває.

Сьогодні зранку були три ракетні удари по Торецьку. Одна з ракет влучила у дитячий садок, щодо двох інших інформація уточнюється.

Також уночі росіяни обстріляли Слов'янськ — влучили напряму в приватний житловий будинок. Наразі відомо про одного пораненого. За добу по області — дев'ять загиблих і двоє поранених.

Миколаївщина: зранку Миколаїв зазнав масованого ракетного обстрілу. Попередньо відомо про влучання у два медичні заклади та житлові будинки. Внаслідок обстрілів четверо людей поранено, попередньо, без жертв. Детальна інформація уточнюється.

У Баштанському районі ввечері, 11 липня, та сьогодні зранку були обстріли у Широківській громаді. Влучання були переважного поза межами населених пунктів та по відкритим територіям. Постраждалих немає.

Тривають обстріли сіл на лінії зіткнення у Березнегуватській громаді. Інформація щодо постраждалих і пошкоджень уточнюється.

У Миколаївському районі вчора о 16:30 внаслідок обстрілів селища Первомайське зазнало пошкоджень приватне сільське господарство, сільгосптехніка та житловий будинок. Постраждалих немає.

Херсонщина: внаслідок обстрілів в області щоденно горять ліси та поля. Лише з початку липня рятувальники зафіксували 75 пожеж на майже 300 тисячах гектарів.

Найгірша ситуація в цьому плані — в Бериславському районі та населених пунктах, які межують із сусідніми областями.

В області продовжують «призначати» нових місцевих колоборантів у захоплені установи та навчальні заклади: зокрема, було захоплено інститут тваринництва степових районів «Асканія-Нова». Загалом ситуація в області критична.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему

Останні матеріали