11 Липня 2022
Новини

У Маріуполі росіяни платять людям за роботу тарілкою каші та пляшкою води

У Маріуполі росіяни платять людям за роботу тарілкою каші та пляшкою води

У Маріуполі люди продовжують «працювати» на розборі завалів та прибиранні вулиць за їжу.

Про це повідомив радник міського голови Петро Андрющенко.

«Попри обіцянки та часткову виплату найбільш незадоволеним, маріупольці продовжують працювати на розборі завалів та прибиранні вулиць за їжу. Тарілка каші та пляшка води — єдина гарантована оплата важкої праці на спеці», — написав він.

За його словами, всього окупаційній владі Маріуполя виділили грошей на оплату 900 робочих на завалах із розрахунком 12 тисяч рублів (приблизно 5,7 тисячі гривень) на місяць.

«Реально залучено в три-чотири рази більше. Саме так окупаційна адміністрація [Костянтин] Іващенко і ко. створює картинку для круторів із росії щодо власної здатності керувати містом», — зазначив радник мера.

Водночас, як наголошує Андрющенко, колаборант і його родина досі крадуть гуманітарну допомогу, дизпаливо та гроші, що привозять для виплат, зокрема, і зарплат робочим.

Нагадаємо, Маріуполь опинився у блокаді російських військ і фактично був знищений. Повністю зруйновані будинки щонайменше 84 тисяч містян.

Точний підрахунок загиблих здійснити неможливо, за попередніми оцінками, в Маріуполі загинули до 22 тисяч жителів. Частину мешканців примусово вивезли на територію невизнаної «ДНР» чи до росії.

Спершу окупанти розбирали завали, знаходили десятки загиблих. Але згодом вирішили зносити будинки, під завалами яких можуть бути люди. Руїни вивозять на сміттєзвалище.

Водночас окупанти планують відновлювати навчання у маріупольських школах: уже завезли російські підручники. Навчання у школах має відбуватись упродовж літа, росіяни скасували літні канікули.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, маріуполь
В тему