10 Липня 2022
Новини

росія намагається вербувати чиновників у Латвії

росія намагається вербувати чиновників у Латвії
У прикордонних регіонах Латвії, де дислокуються сили НАТО, спецслужби росії та білорусі намагаються вербувати чиновників.

Про це заявили у Службі державної безпеки Латвії (VDD), передає Delfi.

Там зазначають, що спецслужби цих країн співпрацюють одна з одною в отриманні розвідданих про членів Альянсу.

У VDD розповіли, що російські та білоруські спецслужби завжди були зацікавлені у вербуванні латвійських державних і муніципальних чиновників, які мають інформацію, що містить держтаємницю, або інші дані, доступні для обмеженого кола осіб, зазначили в VDD.

Згідно з аналізом VDD, в інтереси спецслужб росії та Білорусі наразі входять заходи у відповідь щодо реакції Латвії та її союзників на вторгнення рф в Україну, у тому числі нарощування військового потенціалу на кордоні НАТО.

Також спецслужби згаданих держав зацікавлені у будь-яких відомостях про прикордонні регіони Латвії, які були б корисними для оновлення оперативних планів у разі виходу війни за межі України.

Нагадаємо, 8 липня стало відомо, що проросійські хакери з угруповання Killnet здійснили в Латвії найінтенсивнішу хвилю кібератак за всю історію країни: зокрема протягом 12 годин атакували латвійський суспільний мовник.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, білорусь
В тему