7 Липня 2022
Новини

Картину 11-річної волинянки, що стала ескізом для марки «Українська мрія», продали на аукціоні

Картину 11-річної волинянки, що стала ескізом для марки «Українська мрія», продали на аукціоні
На аукціоні за 56 тисяч гривень продали картину 11-річної волинянки Софії Кравчук «Українська мрія», яка стала ілюстрацією нової поштової марки.
Гроші витратять на допомогу дітям. Про це розповів брат художниці Геннадій Патієвич у коментарі «Укрінформу».

За його словами, роботу Софії на благодійний аукціон у Prozorro виставили 30 червня, а торги розпочалися вчора, 6 липня, о 14:00. Початкова ціна була 20 тисяч гривень.

«Продали за 56 тисяч гривень. Було три учасники. Розраховували продати дорожче, але, напевно, треба було більше уваги приділити популяризації та розкрутці самого аукціону», — зазначив Патієвич.

Гроші від продажу картини родина передасть у фонд «Я майбутнє України» Марти Левченко, який допомагає діткам у «Місті Добра» в Чернівцях.

Нагадаємо, 28 червня «Укрпошта» запустила в обіг нову марку «Українська мрія», присвячену найбільшому у світі літаку АН-225 «Мрія», який був знищений росіянами на аеродромі в Гостомелі.

Ескіз марки «Українська мрія» належить 11-річній Софії Кравчук із міста Любомль, що на Волині. Вона намалювала цю ілюстрацію ще минулого року для Всеукраїнського конкурсу малюнків та фотографій «Що для мене Україна?», ставши його призером.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Волинь, аукціон
В тему