6 Липня 2022
Новини

Дозволів на пересування не вимагатимуть від військовозобов'язаних

Дозволів на пересування не вимагатимуть від військовозобов'язаних
Порядок отримання військовозобов’язаними дозволів на переміщення між областями України скасував Генштаб ЗСУ.
Документ відправили на доопрацювання. Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Він наголосив, що оновлений документ розроблять на основі змін до законів України та підзаконних нормативно-правових актів, які регулюють переміщення громадян в умовах воєнного стану. Залужний додав, що нинішня законодавча база не враховує реалій сьогодення та не забезпечує ефективних мобілізаційних механізмів.

Головнокомандувач розповів, що 6 липня відбулося засідання Ставки верховного головнокомандувача ЗСУ, на якому зокрема розглянули питання видачі дозволів на переміщення. Нагадаємо, напередодні Генштаб ЗСУ заявив, що військовозобов'язаним необхідно брати дозволи для виїзду в іншу область.

«Підкреслюю, цей документ від початку стосувався винятково внутрішньої роботи ТЦК та СП і не створював зобов'язань, обмежень прав і свобод громадян України. Попри це, його поява в мережі спричинила численні маніпуляції, різночитання і навіть незаконні дії із перешкоджання переміщенню громадян, що стало підставою для дискредитації ЗСУ та військово-політичного керівництва держави», — пояснив Залужний. 

І закликав українців до виконання свого конституційного обов'язку із захисту держави.

Нагадаємо, 5 липня спочатку пресслужба Генштабу ЗСУ, а потім і сам головнокомандувач заявили, що військовозобов'язаним для виїзду за межі своїх областей потрібно узяти відповідний дозвіл у Територіального центру комплектування та Соціальної підтримки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему