5 Липня 2022
Новини

Майже 200 млн гривень зібрали на «Армію дронів» для ЗСУ

Майже 200 млн гривень зібрали на «Армію дронів» для ЗСУ
Фото ілюстративне
Для українських військових за чотири дні зібрали майже 200 мільйонів гривень  на «Армію дронів».
У межах цього проєкту уряд та Генштаб ЗСУ хочуть закупити 200 безпілотників, щоб закрити дронами всю лінію фронту. Про це повідомляє міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

За його словами, на дрони для ЗСУ збирали гроші і звичайні люди, і бізнесмени. Тільки за перший день на рахунок ЗСУ надійшло понад 84,6 мільйона гривень.

«Дякую кожному, хто відправив 50 гривень чи мільйон. Круто, що до збору активно долучається бізнес [...] Я також дякую кожному, хто надсилає нам свій дрон! Те, що українці та люди по всьому світу так підтримують ЗСУ, — дуже важливо», — пише Федоров.

Наприклад, понад 100 мільйонів гривень передав на «Армію дронів» український та британський підприємець у сфері ІТ та космічних технологій Максим Поляков. Мінцифри також отримало підтвердження від Київської школи економіки та її американських партнерів про підтримку проєкту. А КШЕ перерахує ще 57 мільйонів гривень. 

На перші 64 мільйони гривень, які українці зібрали через благодійну банку в Monobank, вже закуповують для ЗСУ два безпілотних комплекси Warmate.  

Нагадаємо, Міністерство цифрової трансформації, Генштаб ЗСУ та платформа UNITED24 збирають «Армію дронів» для українських військових. Пріоритет проєкту — 200 професійних безпілотних авіаційних комплексів тактичного рівня для повітряної розвідки.

На першому етапі планується закупити 200 безпілотників. Щоби допомогти зі збором, можна задонатити на дрон або віддати власний. Допомогти ЗСУ і долучитися до збору можна з будь-якого куточка світу, внісши свою пожертву через платформу UNITED24

Надіслати свій дрон можна на склад партнерів проєкту — Help Ukraine у Польщі або Razom for Ukraine в США, а звідти його доставлять в Україну. Українці також зможуть відправити посилку через будь-яке відділення партнера проєкту — «Нової пошти».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією
В тему