4 Липня 2022
Новини

У Маріуполі через відсутність ліків спортсмену ампутували ноги

У Маріуполі через відсутність ліків спортсмену ампутували ноги
На фото - «аптека» в окупованому Маріуполі

У Маріуполі люди помирають через нестачу ліків для онкохворих, людей із діабетом, туберкульозом та проблемами з щитовидною залозою.

Про це інформують міський голова Маріуполя Вадим Бойченко та міськрада.

Мер Вадим Бойченко наголосив, що люди з такими хворобами перебувають у зоні ризику і не можуть чекати, коли окупанти доставлять медикаменти. Їхнє життя під загрозою. 

Понад 2 місяці російські загарбники та їхні поплічники, самопроголошена влада Маріуполя, блокують нормальний доступ жителів до питної води, достатньої кількості їжі та медикаментів. Людей фактично штовхають на виживання.

"Вчора здоровому спортсмену – 2 метри на зріст та 120 кг ваги – ампутували дві ноги. Чому? Після пережитого стресу через воєнні дії у нього стався інсуліновий криз. Через відсутність у місті необхідних медикаментів та належного медичного супроводу він став людиною з інвалідністю. 

І це не поодинокий випадок. Замість якісного лікування з препаратами – ампутація кінцівок. "Швидкі рішення", які калічать та вбивають маріупольців", - зазначив Бойченко.

Він закликав міжнародне співтовариство надати оцінку гуманітарній катастрофі у Маріуполі та геноциду жителів міста. Закликав зробити все можливе, щоб організувати допомогу маріупольцям. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, маріуполь, аптеки, ліки
В тему