4 Липня 2022
Новини

Легалізація одностатевих шлюбів в Україні: петиція набрала більше половини необхідних підписів

Легалізація одностатевих шлюбів в Україні: петиція набрала більше половини необхідних підписів
Більш як половину необхідних підписів за місяць станом на 4 липня набрала петиція до президента Володимира Зеленського з проханням легалізувати одностатеві шлюби в Україні.

Про це вказано у картці петиції на сайті Офісу президента.

Там зазначено, що петицію 3 червня створила Анастасія Совенко. Станом на 13:50 її підписали 13 622 людини із 25 тисяч необхідних для рогляду.

«У цей час кожен день може бути останнім. Хай люди однієї статі отримають можливість створити сім'ю й мати офіційний документ, що підтвердить це. Їм необхідні такі ж права, що й у традиційних пар», — вказала авторка петиції.

Зазначимо, що Київський міжнародний інститут соціології у травні провів опитування про ставлення українців до ЛГБТ-спільноти. З'ясувалося, що за останні шість років громадяни стали більш толерантними.

Так, у порівнянні з підсумками аналогічного опитування за 2016 рік, в українському суспільстві за останні роки в півтора раза скоротилася кількість тих, хто негативно ставиться до ЛГБТ (з 60% до 38%).

Водночас учетверо зросла кількість тих, хто ставиться до ЛГБТ позитивно (з 3% до 13%), і у півтора раза — тих, хто ставиться до них байдуже (з 31% до 45%).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, шлюб
В тему

Останні матеріали