1 Липня 2022
Новини

У Маріуполі росіяни готують порт, щоб вивезти награбоване

У Маріуполі росіяни готують порт, щоб вивезти награбоване

російські окупанти готуються до відкриття порту в тимчасово захопленому Маріуполі, через який хочуть вивозити награбоване за кордон.

Про це повідомив радник мера Петро Андрющенко у Telegram.

«Мародерство на державному рівні на низькому старті. Окупанти запустили буксирний кран для очищення судноплавного каналу та акваторії порту. З Маріупольського району окремо подано електрику та продовжується запуск портових кранів. Фактично, у першій декаді порт буде готовий для прийняття вантажів та відвантаження награбованого через основний глибоководний канал», – йдеться у повідомленні.

За його інформацією, вантажі (металопрокат, зерно) плануються постачати безпосередньо через Сирію. Саме такий канал погодили минулого тижня куратор від держдуми росії дмитро саблін та представники так званої «ДНР».

Зазначимо, напередодні голова окупаційної «адміністрації» Запорізької області євгеній балицький у Telegram заявив про вихід із Бердянська першого торговельного судна. На борту було 7 тис. тонн українського зерна.

Нагадаємо, за даними омбудсмена, росія вкрала з Маріуполя тисячі тонн металу. 3 червня Судно з краденим у Маріуполі металом прибуло до рф.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: маріуполь, війна з Росією
В тему