30 Червня 2022
Новини

Експорт зерна з України: Греція готова надати кораблі

Експорт зерна з України: Греція готова надати кораблі
Аби вивезти заблоковане у Чорному морі через дії росії зерно з України, Греція готова надати кораблі.

Про це заявив під час пресконференції за підсумками саміту НАТО у Мадриді генсек Альянсу Єнс Столтенберг, передає Sky News.

«Греція оголосила, що готова надати судна для вивезення зерна з України», — повідомив він.

Своєю чергою прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс заявив, що його країна «має зіграти особливу роль у цих зусиллях, оскільки вона контролює найбільший у світі торговий флот».

«Греція вкотре пропонує допомогу та підтримку будь-яких зусиль, що вживаються під егідою ООН для того, щоб зерно, яке зараз перебуває в пастці в Україні, насамперед в Одесі, залишило Україну і зрештою потрапило до країн, які потребують його сьогодні», — сказав прем’єр.

У Міністерстві закордонних справ України наголошують, що для безпечного розблокування українських портів необхідна міжнародна місія військово-морського флоту. Також стоїть питання, чи зможе вона відкривати вогонь, якщо рф вдасться до провокацій.

Туреччина, яка веде переговори з росією щодо розблокування українських портів, заявляла, що розглядають різні шляхи, якими українське зерно можна постачати світу — зокрема обговорюється механізм так званого зернового коридору за участі ООН, України, росії та Туреччини.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу також повідомляв, що безпечний маршрут можна прокласти зонами, де немає мінного забруднення, тому необхідності розмінування чорноморського узбережжя для початку експорту немає.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, греція
В тему