30 Червня 2022
Новини

рашисти обстріляли Слов'янськ касетними боєприпасами: є поранені

рашисти обстріляли Слов'янськ касетними боєприпасами: є поранені
Слов'янськ, що у Донецькій області, рашисти обстріляли касетними боєприпасами.

Про це повідомив начальник міської військової адміністрації Слов'янська Вадим Лях.

У місті зафіксували два вибухи: на вулицях Генерала Батюка та Вільній. Поранення отримали шестеро людей.

Це не вперше російські війська застосовують касетні боєприпаси. Такі дії окупантів суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, а саме конвенції про заборону касетної зброї.

Зазначимо, касетні боєприпаси (авіабомби, ракети, артилерійські чи реактивні снаряди) — це особливі засоби ураження, свого роду контейнери, всередині яких однотипні бойові елементи (зокрема й сповільненої дії), які розкидаються в повітрі над великою територією. Ці бойові елементи забезпечують ураження значно більшої площі, якщо порівняти з боєприпасом-моноблоком.

Такі боєприпаси можуть тривалий час бути в землі й становити небезпеку ще довго після припинення бойових дій. Саме від касетних боєприпасів гине значна кількість мирного населення, особливо діти, після закінчення воєн. 

Нагадаємо, війська рф відкривають вогонь по всій лінії фронту з танків, артилерії, мінометів, стрілецької зброї, РСЗВ «Ураган» і «Град». За даними Геншабу ЗСУ, росіяни обстрілювали українські позиції з артилерії на Краматорському напрямку. Також зафіксовано обстріли неподалік Берестового, Покровського і Званівки та авіаційний удар у районі Покровського.

Українські бійці зупинили наступ та завдали окупантам значних втрат у районах населених пунктів Клинове та Новолуганське, також відбили штурм у напрямку Вуглегірської ТЕС. В обох випадках ворог відійшов.

За даними Донецької ОВА, станом на 29 червня російські окупанти вбили у Донецькій області 541 цивільну людину та 1 407 — поранили.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, донецьк
В тему