30 Червня 2022
Новини

У Маріуполі рашисти востаннє роздають гуманітарку: отримуватимуть лише непрацездатні

У Маріуполі рашисти востаннє роздають гуманітарку: отримуватимуть лише непрацездатні
У Маріуполі російські окупанти востаннє роздають усім мешканцям гуманітарну допомогу 30 червня.
Вже завтра — лише непрацездатним. Про це повідомив радник міського голови Петро Андрющенко.

«Разом із тим єдина доступна робота — розбір завалів. Навіть тут в окупантів лише 900 робочих місць. Як виживати іншим, питання залишається відкритим», — зазначив він.

Однак, каже, навіть за наявності гуманітарної допомоги літні люди змушені їсти пліснявий хліб та продовжувати жити серед руїн.

Нагадаємо, місто опинилось у блокаді російських військ і фактично було знищене. Повністю зруйновані будинки щонайменше 84 тисяч містян. Точний підрахунок загиблих здійснити неможливо, за попередніми оцінками, в Маріуполі загинули до 22 тисяч жителів. Частину мешканців примусово вивезли на територію невизнаної «ДНР» чи до росії.

Спершу окупанти розбирали завали, знаходили десятки загиблих. Але згодом окупаційна влада вирішила зносити будинки, під завалами яких можуть бути люди. Руїни вивозять на сміттєзвалище.

За даними Офісу омбудсмена, тисячі маріупольців у місті потерпають від голоду. Андрющенко повідомляв про проблеми з питною водою: жителі міста змушені записуватися в чергу, щоб отримати воду від росіян.

Водночас окупанти планують відновлювати навчання у маріупольських школах: уже завезли російські підручники. Навчання у школах має відбуватись упродовж літа, росіяни скасували літні канікули.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: маріуполь, війна з Росією
В тему