30 Червня 2022
Новини

6-річній волинянці, яка випила миючий засіб, сформували штучний стравохід

6-річній волинянці, яка випила миючий засіб, сформували штучний стравохід

У Львові в міській дитячій клінічній лікарні 6-річній ковельчанці, яка ненароком випила миючий засіб ще 4 роки тому і отримала важкі опіки ШКТ, сформували штучний стравохід.

Про це повідомила пресслужба Першого медоб’єднання Львова.

«Такі втручання дуже складні і для діток рідкість. Однак наших спеціалістів це не злякало. Штучний стравохід вони сформували з фрагмента товстого кишківника, розмістивши його за грудиною від шлунка до верхнього сегмента стравоходу. Уже на третій день після операції Оля почала самостійно ковтати слину, а через тиждень – пити воду», – йдеться у повідомленні.

В лікарні зазначають, що зараз Олі шість років. Коли їй було два, вона ненароком випила мийний засіб і отримала важкі хімічні опіки стравоходу. Аби дівчинка могла пити та їсти, щомісяця впродовж року її оперували – розширювали звужений та зарубцьований стравохід. Коли це перестало допомагати, Олі встановили гастростому – трубочку в животику, по якій їжа вводилася просто у шлунок.

Окрім проблеми з харчуванням, Оля мала ще одну – слину вона ковтати не могла і мусила постійно спльовувати її в хустинку. Для дівчинки, яка у вересні пішла до школи, це було дуже некомфортно.

Єдиним виходом була реконструктивна операція – заміна власного стравоходу кишковим трансплантатом.

«Наразі маленька пацієнтка уже вдома. Наступного понеділка дівчинка приїде на планове обстеження. Їй зроблять гастроскопію, яка покаже, чи зможе вона нарешті попрощатися із гастростомою. Про результати обстеження і те, як нині справи у Олі, ми обов’язково повідомимо», – додали у медзакладі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: львів, Волинь, ковель, Лікарі
В тему

Останні матеріали