29 Червня 2022
Новини

Мобілізація в Білорусі й знешкоджені ДРГ рашистів - Генштаб

Мобілізація в Білорусі й знешкоджені ДРГ рашистів - Генштаб
На Донецькому та Бахмутському напрямках ЗСУ знешкодили диверсійно-розвідувальні групи.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ станом на 18:00 29 червня.

Так, на Донецькому напрямку для підтримки наступу неподалік Верхньокам’янки окупанти вирішили задіяти диверсійно-розвідувальні групи. Українські військові їх виявили та знешкодили, після цього залишки ДРГ відійшли.

За підтримки артилерії росіяни намагаються блокувати Лисичанськ та взяти під контроль ділянку автошляху Лисичанськ — Бахмут. Окупанти обстріляли цивільну та військову інфраструктуру в районах Лисичанська, Верхньокам’янки, Сіверська, а також завдали авіаудару по району Лисичанського нафтопереробного заводу.

На Бахмутському напрямку диверсійно-розвідувальну групу росіян ЗСУ знищили неподалік Берестового. Окупанти обстрілювали позицій наших військ із артилерії різних калібрів поблизу Клинового, Роздолівки, Виїмки та Івано-Дар’ївки, завдали авіаудару неподалік села Відродження.

Також росіяни безуспішно намагалися наступом покращити тактичне положення в районі Спірного, після чого відійшли.

У Білорусі у межах навчань військові комісаріати здійснюють перевірку приписного складу та можливості проведення мобілізації на території окремих регіонів.

На Сіверському напрямку росіяни продовжують посилену охорону ділянки кордону. Вони здійснили обстріли цивільної і військової інфраструктури в районах населених пунктів Тур’я та Лугівка Сумської області, завдали авіаційного удару по Угроїдах.

На Харківському напрямку противник обстрілював із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Харків, Базаліївка, Пришиб, Шестакове, Руська Лозова, Верхній Салтів, Іванівка та Замулівка.

На Слов’янському напрямку ворог проводить перегрупування військ та утримує раніше зайняті рубежі. Зафіксовано обстріли в районах Долини, Богородичного, Микільського, Грушувахи та Довгенького. Також окупанти завдали авіаудару поблизу Гусарівки.

На Краматорському напрямку активних бойових дій від окупантів не було, але вони обстріляли з артилерії район Тетянівки.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник обстрілював позиції ЗСУ із мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах Авдіївки, Веселого, Павлівки, Білогір’я, Інженерного, Ольгівського, Преображенки та Гуляйпільського. Окрім того, російські окупанти завдали авіаційних ударів по цивільній інфраструктурі поблизу Оріхова та Щербаків.

На Південнобузькому напрямку ворог здійснював систематичні обстріли цивільної та військової інфраструктури із ствольної та реактивної артилерії, проводить перегрупування військ.

На тимчасово захопленій території України окупаційна влада продовжує реалізовувати адміністративно-поліцейський режим. Триває збір особистої інформації місцевих жителів, примусова паспортизація та заборона виїзду населення на територію, підконтрольну українській владі.

За даними Генштабу ЗСУ, окремі підрозділи російської армії, що були виведені на відновлення боєздатності з території України, не можуть своєчасно доукомплектувати підрозділи через небажання особового складу брати участь у війні проти України. Особовий склад, що відмовився від участі у війні, звільняють. Також є спроби притягнення таких військових до кримінальної відповідальності.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему

Останні матеріали