28 Червня 2022
Новини

У ДТП потрапив екіпаж «Госпітальєрів»: є загибла

У ДТП потрапив екіпаж «Госпітальєрів»: є загибла
У ДТП потрапив екіпаж волонтерського медичного батальйону «Госпітальєри».
Одна людина загинула, а п'ятеро поранених. Про це повідомила народна депутатка та командирка бригади «Госпітальєри» Яна Зінкевич.

Аварія сталася, коли екіпаж автобусу «Кракен» зіткнувся з військовим «КрАЗом», у якого пробилося колесо. Унаслідок зіткнення членкиня екіпажу із позивним Австрійка отримала несумісне з життям ушкодження голови.

«Останні роки вона проживала та мала родину в Австрії, але за покликом серця повернулась в Україну, що рятувати поранених і за останні дні надала допомогу десяткам поранених!» — каже Зінкевич.

За її словами, травматолог Корінф отримав складну травму руки: праву кисть довелося ампутувати, тому він уже не зможе працювати за спеціальністю. Анастезіологиня Катя отримала важкі ушкодження ніг: це був її перший день ротації. Крім того, анастезист Док, нейрохірург Юзік та водій Алекс отримали ушкодження середнього ступеню.

Весь екіпаж зараз госпіталізований, а після цього проходитиме реабілітацію. «Наш Кракен здійснив свою місію, та вивіз стільки поранених скільки встиг, а це десятки врятованих життів», — резюмує Зінкевич.

Добровільний медичний батальйон «Госпітальєри» заснували у липні 2014 року. Як розповідала Зінкевич, лише станом на 2017 рік зусиллями цього батальйону вдалося врятувати майже 2,5 тисячі життів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дтп
В тему

Останні матеріали