28 Червня 2022
Новини

Україна замовила десятки додаткових безпілотників «Байрактар»

Україна замовила десятки додаткових безпілотників «Байрактар»
У турецької компанії Baykar Міноборони України замовило ще десятки ударних безпілотників «Байрактар».
На найближчу перспективу майже всі потужності заводу підприємства будуть зосереджені на забезпеченні потреб ЗСУ. Про це 28 червня повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

Він зазначив, що новий запит на ці безпілотники отримали від командування Збройних сил.

Чиновник відзначив, що плани України щодо придбання «Байрактарів» «масштабні». І додав, що тільки з 24 лютого Міноборони поставило на озброєння українських військових до пів сотні «літачків». Ще кілька вже законтрактовані та оплачені, їх поставок очікують вже у липні.

Резніков прокоментував також ініціативу компанії Baykar передати Україні безкоштовно три «Байрактари», на які українці назбирали понад 600 млн грн за кілька днів.

«Я особисто, Міністерство оборони України, ще раз щиро дякуємо всім, хто долучився до ініціативи волонтерів по збору коштів задля нашої перемоги. Люди з усіх куточків України: від Львова до Донецька, від Києва до Сімферополя, всі ті, хто далеко сьогодні від України, всі ви — неймовірні», — написав міністр.

Нагадаємо, нещодавно українці за три дні зібрали 600 мільйонів гривень, щоб купити чотири «Байрактари» для Збройних сил, хоча спочатку планували за тиждень зібрати лише на три безпілотники. У Благодійному фонді Сергія Притули цю фандрейзингову кампанію назвали «найбільшою для України».

Своєю чергою компанія-виробник цих безпілотників заявила, що передасть три борти безкоштовно. А перед цим посол України в Туреччині Василь Боднар зазначав, що Туреччина «захоплюється» бажанням українців власними силами закупити ударні безпілотники.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, туреччина, міністерство оборони
В тему

Останні матеріали