28 Червня 2022
Новини

У Луцьку погасили марку «Українська Мрія», яку намалювала волинянка

У Луцьку погасили марку «Українська Мрія», яку намалювала волинянка

У Луцьку відбулося погашення марки «Українська Мрія», яку створили за ескізом 11-річної Софійки Кравчук з Любомля на Волині.

Це відбулося 28 червня в центральному відділенні волинської дирекції «Укрпошти». Участь в заході взяли голова Волинської облради Григорій Недопад, голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко, керівник волинської дирекції «Укрпошти» Іван Люсак, заступниця голови ОВА Вікторія Левчук, секретар Волинської організації НСЖУ Володимир Данилюк, головний редактор газети «Вісник+К» Володимир Хотимчук та директор медіахолдингу «Твій Вибір»Тарас Хотимчук.

Іван Люсак розповів, що спецпогашення марки відбулося в усіх відділеннях «Укрпошти». Марка присвячена найбільшому у світі літаку АН-225 «Мрія», знищеному росіянами на аеродромі в Гостомелі. Тираж Української «Мрії» — три мільйони.

Придбати марку можна в онлайн-магазинах та відділеннях Укрпошти. За умови, що одному покупцю продаватимуть не більше двох маркованих аркушів.

«Українську Мрію» розтиражували також на конверти і листівки, які продаватимуть не більш як по п'ять примірників в одні руки.

До речі, голова ОДА Юрій Погуляйко запропонував, аби наступний створений в Україні літак назвали на честь авторки малюнку - Софії.

А Володимир та Тарас Хотимчуки насамперед бажали перемоги над російським агресором і процвітання нашій державі. Також вони відзначили важливість реалізації марок на воєнну темтику, адже вони сприяють єднанню українського народу.

До слова, раніше авторка ескізу Софійка розповіла: малюнок, який став поштовою маркою, створила ще до початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

«Тут ось «Мрія», а це – дівчинка Марія і вона літає на такому птасі, жар-птиці», — говорить школярка. Каже, як дізналась, що справжню «Мрію» зруйнували, — засмутилась, проте вірить, що літак відбудують.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, укрпошта
В тему