27 Червня 2022
Новини

Лідери G7 розширять санкції проти росії: що відомо

Лідери G7 розширять санкції проти росії: що відомо
Розширити санкції проти росії домовилися лідери країн «Великої сімки», зокрема ввести обмеження на імпорт російського золота.

Про це повідомляє Білий дім. До цього про домовленість повідомляли медіа з посиланням на джерела.

Продаж золота — другий за прибутковістю експорт росії після енергоносіїв. Лідери G7 вирішили ввести обмеження щодо імпорту російського золоту, щоб зменшити участь росії у світовій торгівлі.

Міністерство фінансів США ухвалить заборону про імпорт нового золота з росії в США. Очікується, що заборону ухвалять уже 28 червня. Заборона не стосуватиметься золота російського походження, яке вивезли з рф раніше.

Щорічно росія виробляє близько 10% світового видобутку золота, водночас її золоті запаси зросли втричі після анексії Криму в 2014 році. Держсекретар США Ентоні Блінкен заявляв, що внаслідок заборони росія перестане отримувати 19 мільярдів доларів на рік.

Крім золота, лідери «Великої сімки» планують розширити й інші санкції:

  • ще більше обмежити доступ росії до ключових промислових ресурсів, послуг і технологій, які можна використати у військовій галузі;
  • збільшити мита на понад 570 груп російської продукції на загалом 2,3 мільярда доларів — ці заходи мають обмежити для росії економічну вигоду від продажів на американському ринку;
  • розширити перелік фізичних та юридичних осіб, на які поширюються персональні санкції.

Також у заяві Білого дому йдеться, що лідери «Великої сімки» беруть на себе зобов'язання надавати безстрокову підтримку Україні для захисту від російського вторгнення, як про це раніше повідомляли медіа.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, санкції
В тему