24 Червня 2022
Новини

Мінкульт створить «білий» список російських артистів: зможуть виступати в Україні

Мінкульт створить «білий» список російських артистів: зможуть виступати в Україні

Артисти з росії, які засудили вторгнення путіна в Україну, зможуть виступати в нашій країні, якщо потраплять у «білий» список.

Їхня музика зможе залишитися в українському інформпросторі. Про це повідомив заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко під час брифінгу у Києві у п'ятницю, 24 червня.

«Цього тижня було ухвалено важливі закони. Інформаційний простір, захист його посилюється. Збільшення квоти на українську музику, обмеження російських виконавців, обмеження російських книг. Створення «білих списків» російських виконавців, які зможуть, чия музика зможе все ж таки зможе поширюватися Україною», - сказав він.

За його словами, для деяких російських виконавців справді є можливість зберегтися в українському просторі, якщо вони потраплять до «білого списку».

«Якщо вони підтримували Україну, засуджували агресію. Думаю, що в процесі виконання цієї процедури будь-які питання можуть виникати, але оперативно їх опрацьовуватимемо», - зазначив заступник міністра.

При цьому заступник міністра зазначив, що щодо музики в Україні квоти фактично перевиконуються.

«Тобто, кількість української музики з початку війни зросла дуже сильно, так само як і використання української мови в цілому. Тому ці квоти та ці правила, вони, можливо, навіть трохи відстають», - наголосив чиновник.

Нагадаємо, до цього в Україні існував «чорний список» артистів -які підтримували анексію Криму та війну на Донбасі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, росія, українці, музика
В тему