24 Червня 2022
Новини

Мешканців Миколаєва просять виїжджати поки це безпечно

Мешканців Миколаєва просять виїжджати поки це безпечно
Мешканцям Миколаєва мер міста Олександр Сєнкевич рекомендує виїжджати, якщо вони мають можливість.
Зараз влада міста пропонує організоване вивезення. Про це він розповів в інтерв'ю «Радіо Свобода».

У Миколаєві зараз залишаються приблизно 230 тисяч людей зі 480 тисячі жителів до війни.

«Я рекомендую всім покидати місто. Всім, хто хоче залишитись живим, бо невідомо, коли це все закінчиться», — сказав Сєнкевич.

За словами Сєнкевича, зараз евакуйовуватись безпечно, процес налагоджений. Люди можуть виїжджати власним транспортом або організованими автобусами — для цього потрібно зареєструватись.

«Під час першого місяця війни місто було оточено на дві третини і фактично мали ми лише 1 евакуаційний шлях до Одеси. Після того, як наші війська відбились і порушили плани з будівництва переправи на річці Південний Буг, відсунули окупанта до межі, на якій вони зараз перебувають, нам відкрилися зараз всі дороги — до Кривого Рогу, до Кропивницького, до Києва, до Одеси», — розповів мер про можливості виїзду.

За його словами, загалом зменшується кількість охочих виїхати. На початку війни з міста евакуйовували щодня 4-8 автобусами. Зараз евакуація відбувається лише четвер. Тоді набирається людей від 1 до 4 автобусів.

Зазначимо, що про жодну термінову евакуацію не йдеться. Сєнкевич постійно рекомендує виїжджати з Миколаєва ще з початку війни, оскільки місто регулярно обстрілюють з окупованої Херсонщини.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: миколаїв, війна з Росією
В тему