23 Червня 2022
Новини

У Львові судитимуть Медведчука: справу розглянуть у закритому режимі

У Львові судитимуть Медведчука: справу розглянуть у закритому режимі
Справу про держзраду депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука починає розглядати Личаківський суд у Львові.
Засідання відбуватиметься у закритому режимі, а політик братиме у них участь через відеозв'язок. Про це повідомляють «Ґрати» та «Суспільне» з зали суду.

Рішення про закритий розгляд справи ухвалили на підготовчому засіданні. Про таке просили й прокурори, й адвокати Медведчука.

Політик братиме участь у засіданнях через відеозв'язок. На підготовче засідання він разом з адвокатами включався з зали Апеляційного суду Києва. Про такий формат просили в СБУ, аргументуючи, що наразі Медведчук перебуває під вартою в Києві, а доставити його до Львова на засідання під час воєнного стану неможливо.

Нагадаємо, тримання під вартою Медведчуку продовжили до 9 серпня. У справі Медведчука низка епізодів. Йому інкримінують державну зраду та незакінчений замах на розграбування національних цінностей у тимчасово анексованому Криму за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України). Депутату загрожує до 15 років ув'язнення.

За даними слідства, Медведчук допомагав росії в інформаційній війні проти України й консультував щодо розповсюдження серед українців російських наративів. Медведчука підозрюють у передаванні рф інформацію про розташування секретного підрозділу Міноборони України.

У 2015 році, за даними прокурорів, Медведчук сприяв рф у розграбуванні національних цінностей в окупованому Криму. Він передав відомості та документи для незаконного видобутку нафти й газу в Прикерченському шельфі Чорного моря у виключній (морській) економічній зоні України. Ресурси цього родовища коштують понад 38 мільярдів гривень.

Зазначимо, що наразі ще триває слідство в іншій справі, де фігурує Медведчук, — так званій вугільній справі, у якій досліджують схему виведення з державної власності частини магістрального нафтопродуктопроводу «Самара — Західний напрямок», а також про закупівлю вугілля з невизнаних «республік».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: львів, суд, віктор медведчук
В тему