23 Червня 2022
Новини

Українці за добу назбирали гроші на два «Байрактари»

Українці за добу назбирали гроші на два «Байрактари»
Про збір коштів на три «Байрактари» для українських військових оголосили телеведучий та волонтер Сергій Притула разом з блогером Ігорем Лаченковим.
Організатори поставили амбітну ціль — зібрати 500 мільйонів гривень за тиждень. Однак вже за добу вдалося зібрати гроші на два апарати. Про це повідомив Сергій Притула.

Збір коштів у межах проєкту «Народний Байрактар» розпочався о 9 ранку 22 червня і за добу організаторам вдалося зібрати 296 мільйонів гривень.

«Доплюсовуємо те, що наш фонд виділив на проєкт і маємо сумарно 366 мільйони гривень! А це означає, що з бажаних трьох ми вже назбирали на два "Байрактари"! Два за добу! Люди, ви робите щось фантастичне і пишете історію!», — пише Притула.

Напередодні Притула та Лаченков оголосили, що мають намір зібрати 500 мільйонів гривень (15 мільйонів доларів) за один тиждень на три одиниці турецького ударного оперативно-тактичного безпілотника «Байрактар» для допомоги ВПС України.

У Благодійному фонді Сергія Притули цю фандрейзингову кампанію назвали «найбільшою для України». «Кожен долар, євро, гривня чи криптомонета має значення у нашій боротьбі за українську свободу», — зазначили там.

Цей збір коштів підтримали низка українських активістів та відомих діячів, наприклад, український футболіст Олександр Зінченко.

Так, лише за перші 12 годин збору вдалося залучити 141 мільйон гривень. Реквізити для збору коштів зазначені на сайті благодійного фонду.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією
В тему

Останні матеріали