23 Червня 2022
Новини

Біля Сєвєродонецька рашисти захопили ще два населені пункти

Біля Сєвєродонецька рашисти захопили ще два населені пункти

На Волинському та Поліському напрямках до 1 липня в Гомельській області триватимуть мобілізаційні навчання армії Білорусі.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

У рамках заходів бойової підготовки також проводяться навчання із підрозділами сил спеціальних операцій Білорусі із залученням інструкторів збройних сил росії. Основна увага приділяється веденню диверсійно-розвідувальної діяльності.

На Сіверському напрямку підрозділи противника продовжують перебувати у прикордонних районах Брянської та Курської областей.

На Харківському напрямі підрозділи противника основні зусилля зосереджують на недопущенні виходу Сил оборони в тил угруповання окупаційних військ, що діє на Слов'янському напрямку. Противник вів повітряну розвідку в районах населених пунктів Байрак та Рубіжне.

На Слов'янському напрямі окупанти зосередилися на покращенні тактичного становища та виявленні слабких місць у обороні наших військ. Ворог намагається створити умови для відновлення наступу у напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов'янськ. З метою посилення угруповання військ у районі міста Ізюм противник перемістив два танкові підрозділи. Окупанти планують застосувати важкі вогнеметні системи на Слов'янському напрямі.

На Донецькому напрямку противник зосереджує основні зусилля на встановленні повного контролю над Сєвєродонецьком, веденні наступальних дій з метою оточення наших військ у районі Лисичанська та блокування основних логістичних шляхів.

На Сєвєродонецькому напрямку противник оволодів населеними пунктами Лоскутівка, Рай-Олександрівка. Веде штурмові дії з метою встановлення контролю за населеним пунктом Сиротине. Здійснює підготовчі заходи щодо форсування річки Сіверський Донець.

На Бахмутському напрямку окупанти ведуть наступальні дії у напрямках населених пунктів Золоте та Вовчеярівка. Намагаються оволодіти панівними висотами в районі Берестового з метою встановлення контролю за трасою Бахмут – Лисичанськ. У район населеного пункту Новотошківське ворог перекинув до однієї батальйонної тактичної групи зі складу Центрального військового округу.

На Краматорському, Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог активних дій не вів.

На Південнобузькому напрямку росіяни зосередилися на недопущенні проведення нашими військами контрнаступних дій у Херсонській та Миколаївській областях.

На Миколаївському напрямі ворог розгорнув у певних районах артилерійські підрозділи. Надалі не виключаються спроби ведення штурмових дій у напрямках Кисельівка – Посад-Покровське та Олександрівка – Лупарево з метою виходу на адміністративні кордони Херсонської області.

На Криворізькому напрямі агресор здійснює інженерне удосконалення позицій.

У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебувають п'ять носіїв крилатих ракет морського базування типу «Калібр» (сумарний залп – до 40 ракет).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему